Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

Pelaajasopimus

Yleiset sopimusehdot

JPY:n neuvottelema yhtenäinen pelaajasopimusmalli on ollut käytössä kaikissa huippusarjoissamme vuodesta 2012 lähtien. Yhtenäisten sopimusehtojen voimaan saattaminen oli Pelaajayhdistykselle tärkeä työvoitto, jonka ansiosta pelaajien oikeudellinen asema suomalaisessa jalkapallossa parani merkittävästi. Sopimusehdot ovat voimassa kaikissa Palloliiton huippusarjoissa (Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla näiden sarjojen pelaajilla on Palloliiton sääntöjen mukaan oltava sama sopimuspohja.

Myöhemmin ehtoihin on tehty viilauksia, joista merkittävimpänä EU:n ulkopuolisia pelaajia koskeva minimipalkkasääntö. 1.1.2016 lähtien pelaajan, joka ei ole EU:n/ETA:n/Sveitsin kansalainen, on pitänyt saada pelaajasopimuksen mukaan veronalaista tuloa KELA:n vuosittain määrittelemän minimitoimeentulon verran. Vuonna 2020 tämä tuloraja on noin 1200 euroa per kuukausi. Mikäli pelaaja on hakenut oleskelulupaa muun syyn kuin urheilun vuoksi ja hänelle on se myönnetty, ei minimipalkkasääntö koske häntä.

Pääset tutustumaan Palloliiton päivitettyihin sopimusehtoihin täältä.

Onko kysyttävää tai tarvitsetko apua ja neuvoja pelaajasopimukseen liittyvissä ongelmatilanteissa?

Ota yhteyttä!

Panu Autio
panu.autio@jpy.fi

+358 40 7022710

Suomen Palloliiton yhteisen pelaajasopimuksen toteutuminen takasi lopullisen työrauhan niin seuroille kuin pelaajillekin. Sekä seurat että pelaajat tietävät millaiseen luotettavaan sopimuspaperiin nimensä laittavat ja sopimuksen sisältöasioista ei ole ollut lainkaan erimielisyyksiä.

Markus Juhola, JPY:n kunniapuheenjohtaja