Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.2.2024

Matilda Herranen naisten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Ilves FS:n Matilda Herranen on äänestetty pelaajien toimesta naisten Futsal-Liigan tammikuun kuukauden pelaajaksi.

Ilves FS:n Matilda Herranen iski tammikuussa viidessä ottelussa tehot 6+2, ja kaksi näistä osumista oli myös otteluiden voittomaaleja. Maaliahne laitapelaaja on myös koko sarjan maalipörssin kärjessä 21 täysosumallaan. Viidellä ottelulla Ilves FS:n koko runkosarjan kiireisin kuukausi vaati paljon, mutta oli myös tuloksellisesti onnistunut.

– Tammikuu on ollut meillä raskas ja otteluita on ollut paljon. Henkilökohtaisesti olen pyrkinyt tasaisuuteen otteluissa ja tekemään rohkeasti asioita kentällä, niiden myötä sitten tehoja ja voittojakin on tullut, Herranen kertoo.

Ilves FS:n kausi on kokonaisuudessaan ollut tuloksellisesti hieman ailahteleva, mutta nyt viimeisistä neljästä ottelusta tamperelaiset ovat napanneet täydet kolmen pisteen voitot – kruununa tammikuun viimeisen kierroksen 3–2-voitto hurjaa kautta pelaavasta sarjakärki HIFK FS:stä. Herranen näkee epätasaisten tulosten takana olevan joukkuepeleissä varsin tavallisen syyn – uudistuneen joukkueen yhteispeli on hakenut vielä uomiaan. Joukkueensa kapteeni kokee kuitenkin pelin menneen koko ajan parempaan suuntaan.

– Vaikka paperilla olisikin kova nippu huippupelaajia, kestää aina aikansa saada juuri ne oikeat kentälliset ja yhteydet löydettyä, jolloin saadaan peli kulkemaan. Mitä pidemmälle kausi on mennyt, sitä paremmin olemme saaneet hiottua yhteispeliä paremmaksi, ja muun muassa voitto HIFK FS:stä oli hyvä esimerkki tästä, Mäntästä alun perin kotoisin oleva laitapelaaja näkee.

Naisten Futsal-Liiga vetäytyy puolivälissä alkanutta kuuta maajoukkuetauolle, jonka aikana naisten futsalmaajoukkue pelaa varsin harvinaislaatuisesti kotikentällään kolmen maan turnauksen Ruotsin ja Italian kanssa. Myös Herranen odottaa innolla Salossa pelattavia otteluita.

– Hienoa päästä taas pukemaan Suomi-paitaa päälle ja pelaamaan parhaiden kanssa kovia vastustajia vastaan! Helppoja otteluita ei tule olemaan, mutta uskon kotikenttäedun ja kotiyleisön antavan meille lisäenergiaa ottaa voitot otteluista, viimeisimmässä maaottelussa marraskuussa Ranskaa vastaan osunut ja yhteensä kahdeksan maajoukkuemaalin Herranen hekumoi.

Tällä hetkellä sarjan neljäntenä olevan Ilves FS:n playoff-paikka on ollut käytännössä varma jo jonkin aikaa, mutta tamperelaisilla on panoksena vielä sijoitus neljän parhaan joukkoon ja sitä myöten kotietu puolivälieriin. Katse on siinä, ja otteitaan kohentaneella joukkueella riittää nälkää olla mukana aivan loppukevään ratkaisupeleissäkin.

– Tekeminen joukkueessa on ollut nyt paljon tasaisempaa ja nousujohteista, joten kotietua ehdottomasti lähdetään hakemaan. Odottavaisin mielin haluan nähdä, kuinka pitkälle joukkueellamme on mahdollisuudet päästä. Aikaisemmat kaudet ovat loppuneet jo niin varhaisessa vaiheessa, että koko porukalla on nyt todella suuri halu kamppailla mitaleista tänä vuonna, 24-vuotias laitapelaaja päättää.