Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
17.11.2021

Futsal: Jasmin Ylikraka ja Vesa Lilja lokakuun kuukauden pelaajat

Naisten ja miesten Futsal-Liigojen lokakuun kuukauden pelaajat on äänestetty. Palkinnot matkaavat tällä kertaa Poriin Jasmin Ylikrakalle ja Kemiin Vesa Liljalle.


Jasmin Ylikraka (Kuva: Jani Virolainen)

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

Naisten Futsal-Liigassa kuukauden pelaajan valinta kohdistui pistepörssin kärkinimeen Jasmin Ylikrakaan, jonka tähdittämä hallitseva mestari MuSaFutsal johtaa sarjaa kuuden kierroksen jälkeen ilman pistemenetyksiä. Ylikraka otti kunnian vastaan positiivisin mielin.

- Arvostan ja olen kiitollinen valinnasta. Valinta lisää motivaatiota treenata ja pelata entistä paremmin. Joukkueen kausi on lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteispeli sujuu ja niin itselle kuin joukkuekavereille on kertynyt hyvin tehoja, Ylikraka kertoo.

Kuudessa pelissä hienot 6+9=15 tehopistettä taituroinut Ylikraka on noussut myös naisten futsalmaajoukkueessa isoon rooliin. Itseluottamus on korkealla ja tavoitteet sen mukaiset. 

-  Luotto joukkueeseen on kova ja jokaisesta pelistä lähdetään hakemaan pisteet kotiin. Selkeänä tavoitteena on saada kirkkain mitali kaulaan kauden päätteeksi.

Miesten Futsal-Liigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu FC Kemin Vesa Lilja. Lokakuun kuudessa liigaottelussa  Lilja on ollut kovassa iskussa ja nakuttanut tauluun tehot 8 + 3 = 11 eli enemmän kuin kukaan muu FC Kemin kansainvälisestä tähtisikermästä. FC Kemi on saalistanut kuudesta ottelustaan 14 pistettä, mikä oikeuttaa sarjan kolmanteen sijaan; tosin ottelumäärän huomioiden pistemenetyksiä kemiläisillä on kaikista joukkueista vähiten.

23-vuotias Lilja on edustanut koko futsaluransa FC Kemiä, ja meneillään on hänen seitsemäs kautensa miesten Futsal-Liigassa. Palkintokaapista löytyy siis yksi SM-hopea viime keväältä.  Useita kertoja maajoukkueleirille kutsutulla Liljalla on vyöllään kolme maaottelua, joista ensimmäinen oli MM-jatkokarsinnan ottelu Serbiaa vastaan vieraissa. Viimeksi Lilja pelasi Suomi-paidassa Montenegroa vastaan ystävyysottelussa, jossa hän teki myös uransa ensimmäisen maaottelumaalin.

– Alkukausi on kyllä lähtenyt hyvin käyntiin, ja onnistumisiakin on tullut. Mukava nähdä, että hyviä suorituksia on arvostettu valinnalla kuukauden pelaajaksi. Olen ollut tyytyväinen omaan ja joukkueemme alkukauteen –  siksikin, että meille on tullut muutamia uusia pelaajia ja olemme silti onnistuneet pelaamaan hyvin yhdessä. Olen positiivisesti yllättynyt tästä, Lilja sanoo.
 
– FC Kemin tavoitteet on päästä pelaamaan europelejä ja siihen vaadittaisiin suomenmestaruus: tämä onkin meidän tämänhetkinen tavoitteemme. Tavoitteeseen vaaditaan, että pelimme kehittyy joka osa-alueella kohti pudotuspelejä. Tarvitsemme myös pelejä alle, että kaikki uudetkin pelaajat pääsevät parhaimmilleen, Lilja pohtii.

– Maajoukkueen puolella minulla on tavoitteena päästä mukaan EM-kisajoukkueeseen tammikuussa pelattaviin kisoihin. Valmistava leiri Eerikkilässä sujui nyt omasta mielestäni oikein hyvin ja olen koko ajan pääsyt paremmin sisään joukkueeseen, Lilja päättää.


Vesa Lilja (Kuva: SPL)