Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

Tehtävä: Tavoitteenasettelu

Tehtävä: Tavoitteidenasettelu

Tehtävän tavoitteet ja tarkoitus

 • Opit asettamaan erilaisia tavoitteita käytännönläheisesti.
 • Opit arvioimaan asettamiasi tavoitteita.

Suoritusohjeet

 1. Luo tai tulosta itsellesi alla olevaa esimerkkitaulukkoa vastaava taulukko.
 2. Pohdi ensin, mitä loukkaantumisesta palautumiseen liittyviä tavoitteita haluaisit asettaa itsellesi. Päätavoitteet voivat esimerkiksi liittyä siihen, mihin kuntoon haluat itsesi kuntoutuvan ja palautuvan, tai milloin pystyt realistisesti palaamaan täyspäiväiseen harjoitteluun.
 3. Aseta itsellesi 1-2 päätavoitetta. Kirjaa tavoitteet taulukon ensimmäiseen sarakkeeseen mallin mukaisesti.
 4. Pohdi seuraavaksi, mitä haluaisit saavuttaa kuntoutuksessasi ja palautumisessasi. Pohdi myös mitkä välitavoitteet eli prosessitavoitteet auttavat sinua saavuttamaan päätavoitteesi. Prosessitavoitteesi voi esimerkiksi olla; ’mielikuvaharjoittelu uuden taidon oppimista varten loukkaantuneena ollessa’
 5. Muodosta pohdinnan pohjalta itsellesi 2-4 prosessitavoitetta. Kirjaa tavoitteet taulukkoon mallin mukaisesti.
 6. Tavoitteiden luomisen jälkeen mieti, mitkä ovat mahdollisia haasteita, jotka voivat hidastaa tai estää pääsyäsi tavoitteisiisi. Mieti, miten voit selviytyä tai välttää nämä haasteet.
 7. Kirjoita pohdintasi ylös taulukon kohtaan haasteet ja toista tämä jokaisen tavoitteen kohdalla.
 8. Kirjoita seuraavaksi kohtaan toimintasuunnitelma, miten aiot saavuttaa tavoitteesi. Ole mahdollisimman tarkka ja harkitse tätä monelta kannalta.
 9. Täytettyäsi taulukon kirjaa taulukon kohtaan arviointi päivämäärä, jolloin palaat arvioimaan kunkin tavoitteen toteutumista.
 10. Palaa taulukkoon suunnittelemanasi päivämääränä ja arvioi miten olet onnistunut tavoitteen toteutumisessa. Voit arvioida tätä vapaasti. Pohdi myös miksi olet tai et ole saavuttanut tavoitettasi. Muokkaa tavoitteita tarpeen mukaan, jos et ole saavuttanut jotakin tavoitteista.

Muista, että tavoitteiden on oltava tarkkoja, mitattavia, saavutettavissa olevia, realistisia ja kohdistettu tietylle ajanjaksolle. Kirjoita tavoitteet myös positiiviseen muotoon.

Esimerkki.
  Haasteet Toimintasuunnitelma Arviointi
Päätavoite 1

 

 

 

   
     Välitavoite 1

 

 

 

 

 

 
     Välitavoite 2

 

 

 

   

© Jatta Muhonen & Jalkapallon Pelaajayhdistys. Aineiston kopioiminen ilman lupaa on kielletty.